marți, 9 februarie 2010

hobby ...

Fiecare avem, lasand la o parte meseria de baza, diverse hobbyuri pe care unii incercam sa le dezvoltam prin practica in timpul liber, altii nu au atata timp liber pentru ele sau prefera sa nu le practice din diverse motive... Dar ce se intampla daca doresti sa practici un hobby, ai putea sa-ti faci timp liber,dar nu poti de unul singur si nu cunosti multe persoane care te-ar putea ajuta. Poate cunosti cateva persoane,dar din lipsa de timp, pentru ca nu vor, sau din diverse alte motive te amana sau te refuza politicos si mai mult sau mai putin direct...in acest caz multi renunta, dar mai sunt si altii care continua sa spere si sa astepte acele amanari...nu e rau, poate nici bine...nimeni nu poate spune cu exactitate...dar ideea este: ca intre timp sa incerci sa-ti creezi si sa-ti dezvolti o alta pasiune pe care o poti practica. Daca esti un caz fericit poti gasi persoane care sa te ajute sa-ti dezvolti acel nou hobby. La inceput va fi mai greu: poate vei fi criticat sau doar vei starni amuzament dar pana ca cei din jur, care te ajuta, sa-si dea seama vei ajunge sa te apropii de nivelul lor si vei deveni un adversar real chiar si pentru ei...
Intrebarea este:cum vor reactina? Vor continua sa te ajute ca sa ii egalezi in performante sau deja te vor considera un adversar, sau cel putin un pericol, si din acesta cauza se va incerca stagnarea ta din dezvoltarea acestui hobby?

Un comentariu:

  1. De regula, cei care impartasesc aceleasi preocupari, hobby-uri, se ajuta daca exista un avantaj reciproc. De ex., pot face schimb de monede, timbre sau orice altceva.

    RăspundețiȘtergere